Skip to main content

Wanna bet?

Verbluf je vrienden en win de Weddenschap!

Jouw gids voor bartrucjes die altijd winnen!

Al vanaf jonge leeftijd stond Brandon al met een dienblad vol glazen in z’n handen. Van de lokale kroegen in het Zuiden van Limburg tot de Formule 1 van Abu Dhabi. Met zijn passie voor horeca heeft hij door de jaren zijn bartender skills wereldwijd mogen inzetten. Weet je wat daarbij opviel? Het maakt niet uit op welke plek je komt, overal werden leuke weddenschappen en bartrucjes gedaan. De een deed het in ruil voor een drankje, de ander voor een klein geldbedrag. Na al die jaren deelt Brandon graag de leukste bartrucjes en weddenschappen die hij heeft gezien. Probeer elk trucje eerst zelf en daarna krijg je het met alle plezier aangeleerd. Proberen, leren en uiteindelijk de winst presenteren!
Truc 1: Zes op een rij

We zoeken de grenzen van de logica aan de bar. Stel je voor dat je slechts één glas hoeft te verplaatsen om een onmogelijke opdracht te volbrengen: het herschikken van de glazen in een specifieke volgorde (vol-leeg-vol-leeg-vol-leeg). Klinkt als een uitdaging, toch? Ik daag jullie uit om zes op een rij mee te doen, waar slechts één verplaatsing de sleutel is tot succes. Voor welk glas kies jij?

Truc 2: Muntpijl Mysterie

Tien munten die samensmelten tot een pijl van verwondering. Maar, er rust een mysterie op deze pijl, en alleen jullie kunnen de richting veranderen. Je wordt uitgedaagd om met slechts drie strategische zetten, het verplaatsen van drie munten, de gehele pijl laten omkeren. Kun jij er een pijl op trekken?

Truc 3: Biljet verwijderen

Stel je voor, een handvol munten rustend op een fles met daartussen een biljet. Het is jouw taak om het biljet te bevrijden zonder dat munten van de fles vallen. De uitdaging wordt nog groter wetende dat je dit met één hand moet uitvoeren alsmede alleen het biljet mag aanraken. Ben jij handig of snel genoeg om te munten op de fles houden en uiteindelijk met het biljet in je zak naar huis te gaan?

Truc 4: De olijf challenge

Tijd om een kunststukje uit te voeren met niets meer dan een olijf en twee bierviltjes. Het is jouw taak om de olijf te verplaatsen van het ene bierviltje naar het andere, en dit alles met slechts één glas als ons betoverde werktuig. Het lijkt misschien simpel, maar laat je niet misleiden! Je mag immers alleen het glas aanraken én de bierviltjes niet schuiven.

Truc 5: De WC-rol

Dit is een truc aan de hand van een doodgewone wc-rol, iets wat we allemaal dagelijks gebruiken. Je zorgt voor een lege wc-rol en daagt je familie, vrienden of het publiek uit om deze van ongeveer 50 centimeter hoogte te laten vallen. Eenmaal op tafel moet deze rechtop blijven staan. Je geeft ze maximaal vijf kansen om te ontrafelen hoe deze rechtop kan blijven staan. Hoe vaak heb jij nodig voordat het is gelukt?

Bonus: Shot challenge

Als extraatje deelt Brandon zijn meest favoriete bartruc. Waarom is deze zijn favoriet? Het een flauw trucje waar elke keer weer mensen vol intrappen. Je zet een shot glaasje onder een niet doorschijnend glas, beker of emmer. Je vertelt dat je het shotglaasje leeg kan drinken zonder datgene wat over het glas staat te verplaatsen. En binnen 5 seconden kan ik je vertellen: Het is gelukt, toch?!

Ken jij nog leuke bartrucs?

Deel ze met Brandon