Skip to main content

Josef-Emil Blokwurst

Met veel plezier en trots presenteert Brandon Smeets zijn eerste buut: Josef-Emil Blokwurst ~ Der Wunderzauberer. Het is een unieke combinatie van buuttereedner en magisch entertainment. Al jaren lang reist Brandon met zijn koffer vol magische momenten naar de verre uithoeken van Nederland tot zelfs de wereld over. Echter, zijn roots liggen in het Zuiden van Limburg en daar wilde hij iets speciaals mee doen. Hij kwam in contact een paar bekende spelers in de carnavalswereld (Bas Keltjens en de heren van DEH!), die hem stimuleerde om de kant van buuttereedner op te gaan. Na lang schrijven en enkele try-outs was deze vernieuwende en speciale buut geboren. Maar uhm…wat is dat is precies?

Über Josef-Emil Blokwurst

Het is een Duits-Nederlands typetje die wereldwijd zijn belachelijk (goede) trucs probeert te vertonen.. met de nadruk op proberen. Hij neemt zijn koffer vol magische moment mee het podium op en vertelt aan de hand van zijn Duits-Nederlandse accent über sein fantastische goochelverhalen. Het publiek wordt actief betrokken in zijn act én hij laat zelfs enkele mensen op het podium komen. In eerste instantie lijken zijn trucs onschuldige grapjes, maar als snel komt iedereen er achter dat deze wunderzauberer ook daadwerkelijk voor verwondering zorgt. Zijn goocheltrucs afwisselend met hilarische anekdotes over zijn opvoeding en optredens in het buitenland zorgen voor een uniek stukje entertainment tijdens proclamaties, zittingen en andere gezellige activiteiten. De duur van deze act is 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de setting.

In November-2022 heeft de buut zijn premiere beleeft tijdens de buutteaovond én de Sjterzitting van de Windjbuujels oppe Ruiver. De komende tijd staan er nog meer leuke aovonden en zittingen op de planning.

Josef-Emil is los! Wo sehen wir uns?

Auf wiederschnitzel und bis bald!

Jetzt Buchen

Foto’s & Video

Tom Peeters

Josef-Emil Blokwurst gaf de term büttereedner een nieuwe en geweldige dimensie. De zaal heeft zich verwonderd terwijl de tranen van het lachen over de wangen liepen. Als het aan ons ligt, Josef-Emil, bis bald!

De Törvers

Tim Huurderman

Brandon weet in no time het publiek voor zich te winnen, met een geweldige mix van humor, vingervlugheid en haast ongelooflijke illusie. Een entertainer pur sang en een echte aanrader!

Kwatsj Genootschap Baek

Ramon Deenen

Josef-Emil maakte zijn eerste opwachting tijdens de zittingen van de Windjbuujels in oppe Reuver. De combinatie van buutteredner en goochelen zorgde ervoor dat de zaal plat ging! De interactie met het publiek is iets unieks en zorgt voor een super sfeer. Josef-Emil bis zum nächsten mal!

Windjbuujels

Maarten Bonnemaijers

Josef-Emil Blokwurst maakte zijn opwachting tijdens het eerste “Voorgloeier Prinsentreffen”  en was te horen en te zien op Radio en TV. Zijn optreden was verrassend en onthullend. De combinatie van “Buuttereedner” en goochelaar maakte zijn optreden uniek. Dit had nog nooit iemand van de aanwezigen meegemaakt. De betrokkenheid bij het publiek en de trucs die hij bracht waren in één woord fantastisch.  Het is zeker niet voor het laatst dat wij Josef-Emil Blokwurst hebben uitgenodigd. Het smaakt naar meer! Maarten Bonnemaijers en Pascal Verlinden, L1 Nieuwsshow (iedere werkdag van 6 tot 10 bij L1)

L1

Josef-Emil in jullie programma?